Tvarohové rolky - postup přípravy
Pokud vás hodí mlsná a máte doma tvaroh, můžete si připravit tuto sladkou dobrotu, která je vhodná jak na svačinu, tak i na snídani. Příprava tohoto dezertu je velice jednoduchá a zvládne ji i kuchař začátečník.
Ingredience
Do mixéru vložte všechen tvaroh a přidejte také sušené ovoce pokrájené na kousky. Ochutit lze i moučkovým, či vanilkovým cukrem, pokud máte rádi sladší dezerty. Výborně se hodí do tvarohu i kakao, které potěší hlavně milovníky čokolády. Ideální ochucovadlem je ale i strouhaná čokoláda, mleté ořechy, nebo kokosové vločky.
Poté si do jiné misky rozklepněte vejce, smíchejte s mlékem a směs vyšlehejte pomocí vidličky. Výslednou tvarohovou hmotu nechte v lednici trochu ztuhnout a vychladit. Pak ji vyjměte a vytvarujte z ní asi osm tyčinek o stejných velikostech. Tyty připravené tyčinky zabalte buď do rýžového papíru, nebo kousků palačinek a obalte v rozšlehaném vejci. Smažte na rozpálené pánvi s trochou oleje do zlatova a křupava.
Smažené tvarohové rolky vám určitě zachutnají. Příjemně křupou a lahodně chutnají. Podávat je můžete s ochucenou sladkou zakysanou smetanou, nebo bílým jogurtem. Jsou však moc dobré i samotné. Přejeme dobrou chuť!
Tip na závěr: Banánový dezert v rýžovém papíru
S pomocí rýžového papíru lze vykouzlit i jiné výborné dezerty, které máte raz dva hotové. Kromě tvarohu můžete do rýžového papíru zarolovat například sladký zralý banán a osmažit stejným způsobem, jako v předešlém receptu.
K této banánové kombinaci bude ideální například čokoládová omáčka. Nahradit banán však můžete i jinými druhy ovoce, jako je broskev, nebo meruňka. Výsledek bude pokaždé dokonalý. Tento typ zákusku je dokonce i zdravý, pokud do něj nebudete přidávat další cukr. Pusťte se do toho! Stojí to za to.