Broskvový dortík s krémovou náplní - postup přípravy
K letním měsícům patří nejen pojídání vynikajících druhů mas během grilování, ale rovněž i mlsání dezertů. Dokonalé kombinace do teplých letních dnů jsou například ty s ovocem. Přinášíme vám tedy tento jednoduchý, a přitom velmi chutný recept na broskvový dortík, který si zamilujete nejen vy, ale celá vaše rodina.
Těsto
Krém
Jak postupovat při přípravě piškotového těsta?
Do hlubší mísy si rozklepněte vejce, které metličkou nebo mixérem rozšlehejte do pěny. Pak přisypte i krupicový cukr a vzájemně suroviny propojte. Nakonec přijde do hmoty polohrubá mouka, kterou je nutné do mísy prosít přes jemné sítko. Následně ji řádně zapracujte do směsi, aby vám vzniklo hladké a polotekuté těsto. K ruce si vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Vlijte do něj připravené těsto a dejte péct zhruba na 10 až 15 minut do trouby při 170 až 180 stupních Celsia. Řiďte se však vlastními zvyklostmi se svým spotřebičem. Upečený piškot nechte vychladnout a pusťte se do přípravy krémové náplně.
Jak postupovat při přípravě náplně?
Nejprve si rozpusťte v misce želatinu pomocí vody a nechte ji nabobtnat. Do větší mísy si pak vložte měkký tvaroh a vyšlehejte spolu s cukrem. K ruce si vezměte další mísu, v které vyšlehejte do tuha smetanu. Propojte na závěr s měkkým tvarohem, želatinou a vytvořte homogenní pevný krém. Můžete jej dát na chvíli vychladit do lednice.
Kompletace broskvového dortíku
Připravený a vychladlý piškotový korpus rozřízněte v polovině ostrých a širokým nožem, abyste získali dva pláty. Na ten spodní rozprostřete rovnoměrně právě zhotovený tvarohový krém se smetanou a na něj poklaďte kousky konzervovaných broskví. Přiklopte druhou polovinou korpusu a dejte do chladničky ztuhnout. Podávejte s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. Pakliže byste chtěli koláč vylepšit, je možné jeho povrch polít čokoládovou polevou. Přidat můžete k porci pár kousků zbylých broskví. Přejeme dobrou chuť!