Kuře pečené v marinádě z jogurtového mléka - postup přípravy
Jogurtová mléka jsou hitem poslední doby. Mají lahodně nakyslou příchuť a jsou hodnotnou součástí jídelníčku. Kromě toho, že je to báječný nápoj ale takové mléko může sloužit jako skvělý základ pro přípravu různých pokrmů. A dnes bychom vám rádi představili jeden z nich. Nejedná se o nic víc a nic méně než pečené kuře. S marinádou z kysaného mléčného nápoje je ale neuvěřitelně jemné a díky pikantní příchuti hořčice, česneku a cibule navíc příjemně kořeněné. Zkuste ho při příštím rodinném obědě namísto svého klasického receptu. Nebudete litovat.
Ingredience
Kuřecí stehna omyjte pod tekoucí vodou a následně důkladně osušte papírovými utěrkami. Pokud je to nutné, dočistěte zbytky peří a vyrovnejte ho do vhodného pekáčku, ve kterém budete později kuře péct, vymazaného olejem.
Oloupejte si cibuli a tři stroužky česneku. Cibuli rozkrojte na polovinu a pokrájejte ji na tenké půlkulaté plátky. Česnek prolisujte lisem na česnek. Obě suroviny rovnoměrně rozmístěte na kuře v zapékací misce.
Do oddělené misky si nalijte dva decilitry jogurtového mléka. Přidejte do něj lžičku hořčice, sůl a pepř podle chuti a také červenou papriku. Marinádu dobře promíchejte a zalijte s ní maso, cibuli a česnek v zapékací míse. Takto připravené kuře vložte do ledničky a nechte marinovat zhruba hodinu, klidně i déle.
Po uplynutí doby pro marinování si rozpalte troubu na 200 stupňů Celsia, vyjměte kuře z lednice a dejte péct na zhruba 50 až 60 minut. Podávejte kuře i s trochou omáčky s brambory či bramborovými hranolky a s čerstvou zeleninou.