Smažený kuřecí řízek v těstíčku ze zakysané smetany - postup přípravy
Kuřecí řízek je fajn. Je ale možné ho ještě nějak vylepšit? Odpověď zní: Ano, samozřejmě! Můžete si totiž doslova vyhrát s různými druhy marinád a těstíček, do kterých maso před osmažením obalíte a která mu propůjčí naprosto neopakovatelnou chuť. My vám dnes chceme představit jednu takovou dobrotu, která masu dodá smetanovou jemnost, která se elegantně snoubí s lehkou pikantní příchutí. Až budete příště dělat řízky, vyzkoušejte to také, rozhodně nebudete litovat a možná vás tento recept dokonce inspiruje k vlastním experimentům.
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí prsíčka omyjte pod tekoucí vodou a dobře je osušte papírovými utěrkami. Překrojte je podélně na poloviny a lehce je rozklepejte paličkou.
Připravte si marinádu. Do mísy nalijte rajčatový protlak, přidejte zakysanou smetanu, sůl a pepř a prolisujte ke směsi česnek. Maso s marinádou pak navrstvěte do mísy tak, že začnete lžící marinády, na ni přijde maso, na něj opět marináda a tak dál do vyčerpání obou surovin. Je důležité, aby maso bylo marinádou důkladně pokryté. Zbytek marinády pak nalijte do mísy k masu a vložte do lednice přes noc marinovat.
Druhý den vyndejte naložené řízky z lednice a nachystejte si do tří talířů přísady na klasický trojobal. Řízky pak obalte v mouce, vajíčku a strouhance tak, jak jste zvyklí a z obou stran osmažte na rozpálené pánvi dozlatova. Nejlepší chuť řízky získají, pokud je osmažíte na přepuštěném másle, od kterého získá neuvěřitelnou jemnost. Pokud přepuštěné máslo nechcete či nemůžete použít, zvolte sádlo. I to dodá řízkům báječnou křehkost a chuť.
Báječné řízky podávejte s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť.