Jednoduché sušenky - postup přípravy
Honí vás mlsná a stále nevíte, co byste si upekli? Vyzkoušejte tyto jemné sušenky, které budete mít připravené raz dva. Skládají se jen ze tří surovin, vyjdou tedy v podstatě i dost levně. Můžete si jich udělat tolik, co hrdlo ráčí. Při skladování v uzavřené a suché nádobě vydrží nekonečně dlouho.
Ingredience
Jak postupovat při přípravě sušenek?
Vejce nechte před šleháním při pokojové teplotě alespoň několik minut. Poté je rozklepněte do misky, přisypte špetku soli, moučkový cukr a rozmíchejte do pěny. Nakonec přisypte hladkou mouku a vytvořte těsto, které by mělo mít polotekutou konzistenci. K ruce si vezměte plech vystlaný pečícím papírem a do nej vlijte směs. Rovnoměrně rozprostřete špachtlí a dejte péct do trouby na 25 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení neotevírejte troubu, aby se těsto nesrazilo.
Servírování jemných sušenek
Sušenkové těsto nechte po upečení vychladnout a poté krájejte na menší kousky. Podávat můžete sušenky s domácí marmeládou, nebo džemem. Skvělé budou i přelité čokoládovou polevou, nebo cukrovou glazurou z vody, cukru a koňaku. Pokud do těsta přidáte před pečením kakaový prášek, nebo kokosovou moučku, vytvoříte i sušenky jiného druhu.
Tip na závěr: Ořechové sušenky s kousky čokolády
Milovníci ořechů a hořké čokolády se mohou nechat inspirovat tímto tipem. Do výše zmíněného těstíčka je možné zakomponovat i jemně mleté vlašské oříšky a také nastrouhanou hořkou čokoládu. Sušenky tak získají zcela odlišnou chuť, která vás určitě ohromí. Místo vlašských ořechů je možné přidat samozřejmě i jiné druhy, jako jsou ty lískové, kešu, mandle, nebo para ořechy. Je to jen na vás, jaké máte chutě a fantazii. Tak jako tak si nechte chutnat.