Delikátní těstíčka na obalování - postup přípravy
Určitě znáte klasické těstíčko na obalování zeleniny a masa, které se skládá z vejce, mouky a mléka nebo vody. My vám však přinášíme několik chutných vylepšení, které váš pokrm přímo povznesou. S těmito triky získáte křupavé a zároveň jemné chuťovky pro každou příležitost.
Klasické těstíčko
Sýrové těstíčko
Sladké těstíčko
Kuchařské triky pro dokonalé těstíčko
V případě, že chcete získat výbornou směs na obalování nejrůznějších surovin, zkuste se řídit jednoduchými radami:
- Všechny ingredience důkladně rozmíchejte, aby byla hmota hladká a bez hrudek.
- Pro vzdušnost a větší křehkost přidejte do směsi na těstíčko perlivou vodu.
- Směs na obalování nechte „odpočinout“ v lednici po dobu 90 minut.
- Abyste získali jemnější a nadýchanější těstíčko, je vhodné šlehat vaječné bílky a žloutky zvlášť.
Recept na klasické těstíčko na obalování
Na přípravu směsi budete potřebovat tyto komponenty:
- voda: 100 ml
- hladká mouka: 120 g
- vejce: 4 ks
- slunečnicový olej: 1 lžíce
- sůl a mletý pepř: dle chuti
Jak připravit klasické těstíčko na obalování?
Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Ty vyšlehejte spolu s hladkou moukou, solí, pepřem, slunečnicovým olejem a vodou do hladka. Poté se pusťte do šlehání bílků. Z těch vytvořte tuhý sníh a zakomponujte jej do těstíčka se žloutky. Vmíchávejte postupně metličkou, aby byla směs krásně nadýchaná.
Recept na sýrové těstíčko
Pokud si chcete maso, či zeleninu ozvláštnit, připravte si z těchto ingrediencí těstíčko sýrové:
- hladká mouka: 4 lžíce
- majonéza: 3 lžíce
- vejce: 4 ks
- strouhaný tvrdý sýr: 100 g
- sůl a případně mletý pepř: dle chuti
Jak připravit sýrové těstíčko?
Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo tvrdý sýr a postupně jej propojte s ostatními surovinami, aby vám vzniklo homogenní těsto na obalování nejrůznějších potravin. Skvělé budou v tomto těstíčku kuřecí prsa, nebo třeba mrkev, celer, či petržel.
Tip na závěr: Sladké těstíčko na ovoce
Pro ty jedince, kteří rádi mlsají sladké, je vhodné těstíčko z těchto surovin:
- smetana na vaření: 150 ml
- vaječné žloutky: 3 ks
- hladká mouka: dle potřeby
- moučkový cukr: dle chuti
- špetka soli
Ve směsi je vhodné obalovat různé druhy ovoce, jako jsou jahody, banány, nebo třeba broskve.