Cuketové placičky s mrkví - postup přípravy
Tento recept potěší zejména vegetariány, neobsahuje totiž ani kousek masa, či uzeniny. Zachutná ale určitě i masožravcům. Cuketové placičky s mrkví jsou dokonalé a na přípravu velmi jednoduché. Hodí se jako chuťovka k dobrému filmu, nebo místo klasické přílohy k masovým steakům a směsím. Kromě toho jsou tyto placky i zdravé.
Ingredience
Nejprve si na hrubém struhadle nakrouhejte do velké mísy oloupanou mrkev a také omytou a očištěnou cuketu a cibuli. Přebytečnou šťávu odlijte.
K zelenině přidejte mletou kurkumu, sůl a mletý pepř. Do směsi rozklepněte i vajíčko, zasypte hladkou moukou a vytvořte pomocí vařečky homogenní těstíčko.
Následně si v pánvi rozpalte slunečnicový olej a do něj pomocí lžíce vkládejte přiměřené množství těsta, abyste vytvořili čtyři malé placičky. Ty smažte z obou stran dozlatova. Takto spotřebujte celé těsto.
Hotové placky nechte okapat na savé papírové utěrce a poté podávejte například se zakysanou smetanou. Skvělý bude i česnekový dip, který vytvoříte z kombinace lisovaného česneku a bílého jogurtu, nebo právě zakysané smetany. Chutnat budou cuketové placičky dokonale i s tatarskou omáčkou, nebo nakládanou zeleninkou nejrůznějších druhů.
Pokud se skutečně bez masa, či uzeniny nemůžete v pokrmu obejít, můžete do těstíčka přidat před smažením na kousky pokrájenou anglickou slaninu, uzené maso, pikantní klobásku, nebo třeba šunkový salám. Přejeme dobrou chuť!