Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové placičky s mrkví

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Cuketové placičky s mrkví - postup přípravy

Tento recept potěší zejména vegetariány, neobsahuje totiž ani kousek masa, či uzeniny. Zachutná ale určitě i masožravcům. Cuketové placičky s mrkví jsou dokonalé a na přípravu velmi jednoduché. Hodí se jako chuťovka k dobrému filmu, nebo místo klasické přílohy k masovým steakům a směsím. Kromě toho jsou tyto placky i zdravé.

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si na hrubém struhadle nakrouhejte do velké mísy oloupanou mrkev a také omytou a očištěnou cuketu a cibuli. Přebytečnou šťávu odlijte.




K zelenině přidejte mletou kurkumu, sůl a mletý pepř. Do směsi rozklepněte i vajíčko, zasypte hladkou moukou a vytvořte pomocí vařečky homogenní těstíčko.

Následně si v pánvi rozpalte slunečnicový olej a do něj pomocí lžíce vkládejte přiměřené množství těsta, abyste vytvořili čtyři malé placičky. Ty smažte z obou stran dozlatova. Takto spotřebujte celé těsto.


Hotové placky nechte okapat na savé papírové utěrce a poté podávejte například se zakysanou smetanou. Skvělý bude i česnekový dip, který vytvoříte z kombinace lisovaného česneku a bílého jogurtu, nebo právě zakysané smetany. Chutnat budou cuketové placičky dokonale i s tatarskou omáčkou, nebo nakládanou zeleninkou nejrůznějších druhů.

Pokud se skutečně bez masa, či uzeniny nemůžete v pokrmu obejít, můžete do těstíčka přidat před smažením na kousky pokrájenou anglickou slaninu, uzené maso, pikantní klobásku, nebo třeba šunkový salám. Přejeme dobrou chuť!

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů