Salát se šunkou a vejci - postup přípravy
Recept na šunkový salát s vejci přivítají všichni členové vaší domácnosti. Hodit se bude jak na rychlou večeři, tak i k pohoštění vzácné návštěvy. V lednici vám vydrží klidně i dva dny, a tak si na něm můžete pochutnat kdykoliv během dne, když vás bude honit mlsná. Vychlazený a s čerstvým pečivem je naprosto perfektní.
Ingredience
V první řadě si uvařte vejce natvrdo a následně je nechte vychladnout. Až budou studená, oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
Poté je vložte do mísy a smíchejte s šunkou nakrájenou na menší kousky. Dále přidejte i zeleninu: oloupanou a pokrájenou salátovou okurku, očištěnou a na proužky nakrájenou papriku a konzervovanou kukuřici.
Do směsi je možné vložit i najemno nasekané čerstvé bylinky dle chuti. Nakonec suroviny zakápněte majonézou, ochuťte solí, mletým pepřem a důkladně vše promíchejte pomocí vařečky.
Salát před podáváním ideálně vychlaďte v lednici několik hodin. Servírujte například s čerstvým rohlíkem houskou, bagetkou, nebo bílým chlebem.
Pokud máte rádi pikantnější chutě, je možné místo sladké papriky přidat do šunkového salátu chilli papričku, nebo pálivou klasickou papriku. Kromě libové šunky můžete použít v receptu jakýkoliv oblíbený měkký salám.
Do směsi je vhodné také vmísit uvařené těstoviny (kolínka, vřetena, motýlky). Tím zhotovíte sytý a chutný těstovinový salát, který uvítáte jak na oběd, večeři, tak k pohoštění návštěvy.
Přejeme dobrou chuť!