Rychlý krém - postup přípravy
Krém, na jehož přípravu najdete níže recept, je výjimečně rychlý. Přitom ale perfektně drží tvar, a pokud ho necháte v lednici, tak ho můžete skvěle použít na dekor nejrůznějších dezertů a dortů. Změnit jeho barvu potravinářským barvivem je velice jednoduché a můžete ho tak používat při mnoha příležitostech. Kromě toho se samozřejmě také skvěle hodí i do samotných dezertů, u kterých se používá krém.
Ingredience
Nalijte mléko do hrnce nebo jiného vhodného nádobí a dejte ho na plamen. Jakmile se začne vařit, sundejte ho ze sporáku a nechte vychladnout. Poté všechny suroviny promíchejte a pomocí mixéru šlehejte, aby vznikla homogenní konzistence.
Zabere to zhruba 5 minut. Krém by měl být nádherně perleťové barvy, měl by být pevný a úžasně sladký.
Někdy je zapotřebí krém šlehat déle. Dejte šlehání tolik, kolik bude zapotřebí. Ideální je šlehat nízkou rychlostí, abyste krém naopak nepřešlehali. Pamatujte, že krém nelze šlehat v klasickém mixéru nebo kuchyňském robotu.
Vždy na to musíte mít metličku. Nemáte-li tyčový mixér a nástavec s metličkou, budete si muset poradit ručně. V tomto případě bude šlehání zaručeně trvat mnohem déle.