Banánovo-čokoládová pochoutka - postup přípravy
Pro všechny (děti i dospělé), kteří mají rádi sladkosti, banány, čokoládu a ořechové máslo, bude tato jemná sladkost z mrazničky skvělou možností, jak si dát trochu jinou alternativu ke zmrzlině. Velkou výhodou je, že tento banánový dezert vypadá úžasně. Tuto pochoutku ocení nejen lidé v rodinném kruhu, ale také na slavnostním stole. V letním žáru i zimě je to skvělý způsob pro všechny milovníky banánů, jak si pochutnat.
Ingredience
Množství dezertu, které si uděláte, samozřejmě závisí na dostupnosti produktů, které máte doma. Kromě toho vám vřele doporučujeme kulinářské experimentování. Ořechové máslo je velmi obecný pojem a použít můžete jakékoli ořechové máslo, které máte rádi. A to samé platí v případě čokolády. Obojí přitom hodně ovlivní výslednou chuť. Skvělým doplňkem budou také nasekané ořechy nebo kokos. Finální podoba a chuť je ovšem na vás a pokaždé může být úplně jiná.
Banány jednoduše nakrájejte na kolečka, mezi dvě kolečka dejte trochu ořechového másla, jako kdybyste dělali sendvič.
Položte je na tác pokrytý pečicím papírem a dejte na hodinu do mrazáku. Poté je můžete namočit do čokolády, kterou předtím rozpustíte. Přitom stačí, když je namočíte jen z jedné strany a dejte do mrazáku, dokud neztuhnou.
Tuto pochoutku můžete sníst ihned, anebo si ji udělat do budoucna. V tomto případě dejte banány do uzavřené nádoby.