Mini éclairy s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Co si takhle udělat den krásnější a připravit si sladkost, kterou potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu. Mini éclairy z odpalovaného těsta s chutným vanilkovým krémem zkrátka potěší kdekoho. Polévat je můžete na závěr čokoládovou polevou, která je učiní zcela neodolatelnými.
Krém
Těsto
Do rendlíku si nalijte mléko a rozmíchejte v něm metličkou škrob, mouku, žloutek a cukr. Pak tekutinu vařte na mírném plamenu, dokud nezhoustne. Nakonec ještě přisypte vanilkový cukr a odstavte z plotny. Krém přikryjte potravinovou fólií a nechte chladnout. Dále se pusťte do přípravy korpusů na mini éclairy.
Do hrnce vložte máslo a rozpusťte jej. Posléze přidejte vodu, špetku soli, mouku, kypřící prášek a přiveďte k varu. Směs neustále míchejte vařečkou, aby se suroviny dobře spojily a vzniklo odpalované těsto. Až bude hmota homogenní, odstavte ji z plotny a nechte vychladnout. Následně do ní zakomponujte ještě vejce, postupně po jednom.
Kompletní odpalované těsto přesuňte do cukrářského sáčku a na plech vystlaný pečícím papírem tvořte jakési „banánky“ o průměru cca 1 až 2 centimetry a délce cca 8 cm.
Následně dejte korpusy péct do trouby na 25 minut při 200 °C. Během pečení neotevírejte troubu, aby se těsto nesrazilo. Až budou „banánky“ upečené, vyjměte je z trouby a překrojte ostrým nožem podélně na půl. Dezerty plňte připraveným krémem a přiklopte druhou polovinou „banánku“.
Povrch je možné přelít i čokoládovou polevou.
Éclairy nechte před podáváním vychladnout v lednici. Pak servírujte například s šálkem dobré kávy, kakaa nebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť.