Klobásky v bramborovém těstíčku - postup přípravy
Očekáváte rodinnou návštěvu a nemáte času nazbyt? Pak zkuste připravit rychlou chuťovku z klobás a bramborového těstíčka. Hosté se budou oblizovat až za ušima, samozřejmě včetně vás. Nenechte si ujít tuto dobrotu a pusťte se do práce. Vše budete mít hotové skutečně za pár minut.
Ingredience
Nejprve si začněte připravovat těstíčko. K tomu tedy potřebujete v první fázi vařené brambory. Ty omyjte, ponořte do mírně osolené vody a vařte na středním plamenu do měkka. Po vychladnutí je oloupejte a rozšťouchejte ve větší misce. K bramborám posléze přidejte jedno vejce, osolte, opepřete dle libosti, vsypte i hladkou mouku a vypracujte homogenní těstíčko, které by nemělo lepit. To pak rozdělte na čtyři stejně velké části. Nyní z každého kousku těsta tvarujte placky a do nich zabalte jednotlivé klobásky.
V další fázi si v jedné misce vyšlehejte vajíčko a do druhé nasypte strouhanku. Následně klobásky v bramborovém těstě obalte nejdříve ve vajíčku a pak ve strouhance. V této podobě je pak smažte v silné vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje. Osmažené kusy pokládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Smažené klobásky v bramborovém těstíčku podávejte ideálně teplé například se zeleninovým salátkem nebo s nakládanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Hodit se budou i oblíbené studené omáčky jako je kečup nebo tatarka. Chybu neuděláte ani se strouhaným křenem a hořčicí. Je jen na vašich preferencích, jak si výslednou porci upravíte. Přejeme vám dobrou chuť.