Křehké ořechové rohlíčky - postup přípravy
Co si takhle zpestřit svátky a připravit nezvyklé cukroví v podobě ořechových rohlíčků? Všichni v rodině z nich budou nadšení, a to i včetně vás! Přesvědčte se sami o jejich křehkosti. Každé sousto se jen rozplývá na jazyku. Ideální pro odpolední siestu s kávou nebo kakaem.
Těsto
Náplň
V míse si smíchejte zakysanou smetanu spolu s vodkou, kypřícím práškem, vejcem, lžící moučkového cukru a slunečnicovým olejem. V dalším kroku přisypte i prosátou hladkou mouku a změklé máslo pokrájené na kousky. Ze všech surovin vypracujte rukama hladké a měkké těsto, které by se nemělo lepit. To zabalte do potravinové fólie a dejte chladit do lednice na pár minut. Mezitím se pusťte do přípravy náplně.
V misce si smíchejte mleté oříšky spolu s moučkovým cukrem a přidejte i vaječné bílky. Dále si vyjměte z chladničky těsto a rozválejte ho na pomoučeném vále do obdélníku. Ten rozdělte na malé trojúhelníčky (cca 64 ks). Každý kus těsta plňte ořechovou náplní, zabalte do tvaru rohlíčku a dejte na plech s pečícím papírem. Rohlíčky pečte v troubě po dobu 15 minut při cca 200 °C.
Upečené rohlíčky obalte důkladně v moučkovém cukru, nebo lze jen posypat. Záleží na tom, jak moc máte rádi sladké. Kromě ořechové náplně se bude ovšem hodit do pečiva i ta čokoládová nebo maková. Přejeme dobrou chuť.