Palačinky z bramborového těsta plněné kuřecím masem - postup přípravy
Pokud milujete bramboráky a chcete si připravit méně tradiční, ale výbornou variaci tohoto pokrmu, vyzkoušejte bramborové palačinky s kuřecím masem podle tohoto receptu. Jejich výhodou je, že pokud čekáte hosty, můžete si je připravit předem a před podáváním je jen na chvíli prohřát.
Těsto
Náplň
Dále
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno, dejte je do mísy a přidejte k nim rozdrcený česnek. Dále přidejte bylinky podle vaší chuti, vejce, mléko a směs dochuťte solí a pepřem.
Na závěr do směsi vmíchejte po částech také prosátou hladkou mouku. Výsledné těsto by mělo mít hladkou konzistenci, bez hrudek.
Náplň připravíte jednoduše tak, že kuřecí maso namelete pomocí strojku na maso nebo je nasekáte najemno. Poté k němu přidáte bylinky, které máte rádi, sůl a pepř.
Na sporáku nechte rozehřát pánev a poté na ní nalijte trochu oleje nebo dejte trochu přepuštěného másla. Pomocí polévkové lžíce naneste na rozpálený tuk těsto a vytvořte spíše tenčí vrstvu.
Osmažte těsto z jedné strany na mírném plameni a poté je obraťte.
Palačinku potřete tenkou vrstvou náplně, nechte propéct a poté ji opět obraťte a dopečte.
Hotovou palačinku přeneste na talíř a stočte. Takto připravte i další palačinky.
Můžete je ihned podávat spolu se zakysanou smetanou, nebo si je odložit na později.
V takovém případě je před podáváním ještě krátce opečte z obou stran.