Bramborové placičky po francouzsku a anglicku - postup přípravy
Pokud si chcete zpestřit svůj nudný jídelníček, máme pro vás dva výborné tipy. Už jste někdy jedli bramborové placky po francouzsku nebo po anglicku? S těmito recepty vykouzlíte dokonalé pokrmy, které se budou hodit jako chuťovka nebo i příloha k masu.
Francouzské placičky zvané Darfen
Anglické placičky zvané Draniki
Francouzské placičky zvané Darfen
Bramboru si oloupejte, omyjte a nastrouhejte nahrubo do středně hluboké mísy. Totéž udělejte i s cibulí. Obě ingredience smíchejte, ochuťte solí, pepřem a tvořte na rozpáleném slunečnicovém oleji a másle placky. Ty zmáčkněte špachtlí a smažte dozlatova z obou stran (na mírnějším plamenu po dobu 5 a 5 minut). Podávejte ideálně teplé například s dipem ze zakysané smetany a česneku.
Dobrou chuť.
Anglické placičky zvané Draniki
Brambory oloupejte a dejte v mírně solené vodě vařit do měkka. Mezitím si omyjte zelí a nakrájejte na menší kousky společně s loupanou cibulí. Uvařené brambory sceďte a rozmačkejte je na pyré. Do něj pak vsypte zelí, cibuli, okořeňte solí, pepřem a dobře vařečkou promíchejte. Ze směsi tvořte placičky a smažte je na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran.
Podávejte například se zeleninovým salátkem, studenou omáčkou dle obliby, zakysanou smetanou, nebo třeba s masovým plátkem. Tyto placky jsou totiž ideální i jako příloha. Přejeme vám dobré chutnání.