Recept na lahodné kuřecí kousky s pomerančovou šťávou - postup přípravy
Pokud máte rádi exotické a netradiční pokrmy, určitě vyzkoušejte tento recept na lahodné kuřecí prsní řízky s přelivem z pomerančového sirupu. Nasládlou chuť můžete dokonale doplnit rýží nebo salátem z rukoly a čerstvé zeleniny. Tento pokrm se skvěle hodí jako obohacení běžných jídel, sváteční oběd ale i jako pokrm pro náročné gurmány.
Ingredience
Nejdříve si vymačkejte šťávu ze 3 pomerančů a přeceďte ji přes sítko do menšího hrnce. Přidejte třtinový cukr (může být i obyčejný bílý, třtinový je ale zdravější varianta) a za stálého míchání nechte vařit na mírném ohni, dokud vám nevznikne hustý pomerančový sirup. Přidejte malý kousek másla a pořádně promíchejte, poté nechte vychladnout.
Kuřecí prsa si nakrájejte na požadované plátky. Ty pak z jedné strany nařežte tak, aby maso připomínalo kostky, musí však držet pohromadě.
Kuřecí kousky si osolte a okořeňte z obou stran a posypte moukou. Poté maso prudce osmahněte na pánvi z obou stran.
Zapékací mísu vyložte pečícím papírem a uložte na ni připravené kousky masa, které polijete polovinou pomerančového sirupu. Poté maso vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a nechte péct 7-10 minut.
Upečené maso na talíři opět zalijte zbylou pomerančovou šťávou. Podávat můžete s rýží nebo zeleninovým salátem s rukolou.