Šťavnaté masové kuličky se smetanovou omáčkou a brambory - postup přípravy
Máte v oblibě rychlé a jednoduché pokrmy, které zasytí celou vaší hladovou rodinu? Jeden takový pro vás máme! Inspirujte se tímto skvělým receptem na masové kuličky s brambory a smetanovou omáčkou.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na tenčí plátky. Poté je v míse prosolte a dobře promíchejte. V další fázi si nakrájejte na kostičky cibuli a orestujte ji na menším množství slunečnicového oleje. Nyní si rozmělněte pomocí mléka chléb a ten následně zakomponujte do vepřového a hovězího mletého masa. Rovněž nezapomeňte osolit, opepřit, ochutit nasekanou petrželkou a česnekem. Z hmoty tvořte stejně velké kuličky (zhruba ve velikosti tenisového míčku).
Teď si v misce rozmíchejte smetanu na vaření se zakysanou smetanou, vejcem, půl lžičkou soli. K ruce si vezměte pekáček, vymažte jej olejem a na jeho dno poklaďte plátky brambor. Následně položte do nádoby i kuličky z masa a na povrch navrstvěte plátky cherry rajčat. Vše přelijte smetanovou směsí s vejcem a dejte zapékat do trouby na hodinu při 200 °C. Posledních pět minut dopékejte se strouhaným sýrem na vrchu.
Upečené masové kuličky s brambory a smetanovou omáčkou podávejte ideálně teplé. Hodit se k pokrmu bude i zeleninový salátek. Přejeme dobrou chuť.