Ryba v pita chlebu pečená v troubě - postup přípravy
Podle lékařů a odborníků přes jídlo bychom měli jíst ryby alespoň jednou týdně, ideálně dvakrát. Pokud je vaše strava chudá na mořské plody, ryby v pita chlebu připravené v troubě podle tohoto receptu vám to pomohou rychle a snadno napravit. To vše díky úspěšné kombinaci několika složek (jemného filé, marinády, omáčky a pita chleba).
Ingredience
Oloupejte cibuli, nakrájejte na kroužky a marinujte v octě a vodě se solí a pepřem po dobu 15 minut. Poté polovinu cibule a zeleniny rozmixujte v mixéru s vejcem, hořčicí a pár lžícemi oleje. A máte hotovou vynikající omáčku!
Nakrájejte rajčata a rozdělte rybí filé na dva nebo tři kusy. Obalte ryby v omáčce.
Nakrájejte pita chleba na proužky, do středu každého položte plátek rajčete, poté rybu, ještě trochu omáčky a nakonec zbývající marinovanou cibuli.
Zabalte rybu do obálky z pita chleba a dejte všechny do plechu. Poté smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a špetkou soli, namažte ji na vršek pita chleba a dejte do trouby na 35 minut při teplotě 180 stupňů.
Jako přílohu si připravte salát z čerstvé zeleniny a můžete podávat! Rodina i přátelé si pokrm zaručeně vychutnají a zařadíte tak do svého jídelníčku chutné a zdravé ryby.