Rybí filé v tortille se sýrem a smetanou

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rybí filé v tortille se sýrem a smetanou - postup přípravy

Rybí maso nezachutná každému. Je ale velmi zdravé a obsahuje řadu důležitých látek, které v jiných potravinách budete hledat jen stěží. Existuje ale několik receptů na rybí maso, které jej zaobalí do tolika jemných a lákavých chutí, že i odpůrci rybích pochoutek si vyžádají druhou porci. Třeba zapečené rybí filé se sýrem a smetanou je křupavé zvenčí a šťavnaté zevnitř tak a zaujme i toho nejnáročnějšího strávníka. I když světoví šéfkuchaři by přísahali na to, že ryba se sýrem dohromady nepatří, ta chuť je tak neodolatelná, že vám to vůbec nebude vadit.

Nejprve dejte marinovat cibuli. Oloupejte ji, opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli vložte do mísy a osolte špetkou soli. Přidejte 2 polévkové lžíce jablečného octa a 0,5 sklenice vroucí vody. Zamíchejte a nechejte stát zhruba 15 až 20 minut.

Po uplynutí doby cibuli slijte a polovinu jí vložte do misky mixéru. Přidejte hořčici, rozklepněte jedno vajíčko a přidejte tři lžíce olivového oleje a petrželku. Všechny suroviny společně rozmixujte do homogenní kořenité omáčky.

Omáčku nalijte do malé misky a přidejte 2 polévkové lžíce smetany, kterou do omáčky důkladně zapracujte.

Rybí filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Rozkrájejte na porce požadované velikosti a vložte je do omáčky.

Rajčata umyjte, odstraňte stopku a nakrájejte je na tenké plátky.




Tortilly nakrájejte na obdélníkové kusy a do jejich středu umístěte 2 – 3 plátky rajčat, na ně kousek ryby s trochou omáčky a navrch dozdobte cibulí. Takto připravené ryby složte do tortillového balíčku.

Pekáč vymažte olejem a vyskládejte dovnitř tortillové rybí balíčky. Rozklepněte zbylé vajíčko do misky, přidejte špetku soli a dvě lžíce smetany. Smíchejte metličkou a přidejte nahrubo strouhaný sýr. Směs znovu promíchejte a rozprostřete ji na povrch rybích balíčků.

Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia a vložte zabalené rybky péct zhruba na půl hodiny zakryté alobalem. Pak alobal sundejte a dejte ještě 10 minut dopéct, aby sýr krásně zčervenal.

Po vytažení z trouby nechte pochoutku lehce zchladnout a podávejte s čerstvou zeleninou.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 79 hlasů
Nahlásit chybu
120 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Cheesecake Oreo s lískovými oříšky a karamelovým topingem
0 hlasů
25 minut
80 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Falešné Éclairs s banánem a vanilkovým pudinkem
0 hlasů
20 minut
10 minut
rychlé pokrmy
Smažený vajíčkový toust se sýrem a jahodovým džemem
0 hlasů
5 minut
10 minut
Hlavní chody
2 skvělé recepty s kukuřicí: Krůtí soté a těstoviny s tuňákem a kukuřicí
0 hlasů
minut
minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty