Pudinkový dezert s banány - postup přípravy
Pudink je pochoutka, kterou zvládne připravit úplně každý. A abychom tento pokrm trochu ozvláštnili, můžeme do něj přidat třeba banány. Banánový pudink bez pečení osloví nejen děti, ale i dospělé. Je to také dokonalý recept na chvíle, kdy je návštěva za dveřmi a vy nestíháte. Máte hotovo za pár minut a návštěva se bude olizovat až za ušima.
Ingredience
V hrnci smíchejte cukr, vanilkový cukr a pudink. Zalijte vše mlékem a dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, a stále jej míchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky.
Oloupejte banán a nakrájejte ho na plátky. Nachystejte si formu na bábovku nebo dortovou formu, podle toho, co doma zrovna najdete. Její dno vyložte sušenkami, na sušenky pak rovnoměrně naskládejte na kolečka nakrájený banán. Hotový pudink nechte mírně vychladnout a poté jej nalijte na banán.
Zakryjte formu potravinovou fólií a nechejte 2 hodiny v chladu. Poté formu se zatuhlým pudinkem vložte na 2 minuty do hrnce s teplou vodou. Následně ji přikryjte plochou miskou a převraťte. Pudink by se měl snadno a hladce vyklopit.
Banánový pudink se sušenkami je tak hebký a lahodný, že se vám doslova rozplyne v ústech. Můžete jej ozdobit čokoládou a kousky ovoce. Buďte si jisti, že tenhle dezert se u vás doma příliš dlouho neohřeje. Odložte si kousek, abyste měli čas ho vůbec vyzkoušet.
Dezert se dá samozřejmě vhodně obměňovat a upravovat. Je možné přidat do dezertu nejen jiné ovoce, ale třeba kompletně změnit příchuť pudinku. V dnešní době můžete koupit i různé ovocné příchutě, kokosové nebo karamelové – vše bude ve správné kombinaci chutnat skvěle. Je to tedy jen na vás a na vaší chuti. Hodně udělá také vhodné dozdobení. Nebojte se zkusit třeba variace se šlehačkou.