Kuřecí prsa na francouzský způsob - postup přípravy
Už máte dost obyčejně připravovaných kuřecích řízků, přijdou vám recepty fádní a nudné, maso mdlé? To jste ještě nevyzkoušeli rafinované jídlo ve francouzském stylu! Kuřecí maso v banánové krustě zalité šampaňským a smetanou zůstane šťavnaté a naprosto dokonale chutná. Příprava je navíc nadmíru snadná a bude vám stačit pouhých 20 minut. Která Francouzka by také trávila čas u plotny, když se může bavit s rodinou a přáteli? Vyzkoušejte připravit sváteční pokrm, který si oblíbí celá rodina!
Ingredience
Začněte kuřecími řízky, které dokonale omyjte, osušte, zbavte blan a šlach a nakrájejte je na plátky o tloušťce 1-2 cm. Kuřecí maso můžete vyměnit za jemné krůtí maso, plátky masa můžete jemně naklepat pomocí paličky.
Mezitím nakrájejte uzenou slaninu na kostičky nebo nudličky a osmahněte na sucho na pánvi, aby se vypekl přebytečný tuk.
Banán oloupejte, nakrájejte a rozmixujte v mixéru spolu s moukou a smetanou na šlehání. Dobře směs rozšlehejte. Do hotové směsi vsypejte jemně nastrouhaný sýr a zalijte šampaňským.
Připravte si zapékací misku, kterou vymažte máslem nebo olejem. Do směsi s banánem a sýrem namočte plátky kuřecích řízků a pokládejte je do misky jeden vedle druhého. Maso posypte osmahnutou slaninou a zalijte zbytkem banánovo-smetanové směsi.
Předehřejte troubu na 180-200 °C a pečte asi 30 minut dozlatova.
Podávejte s opečenou bagetkou na olivovém oleji, můžete přidat česnek. Hodí se také pita chleba, vařené nebo pečené brambory, případně basmati rýže a zeleninový salát.