Šťavnatá zelná placka - postup přípravy
Máte rádi hlávkové zelí? Pak vás jistě uchvátí tento rychlý a skvělý recept na zelnou placku, která v podstatě složená ze samých zdravých ingrediencí. Pochutnat si na ní můžete nejen ke svačině, ale i na večeři. A kromě jiného díky pokrmu doplníte i celou řadu potřebných vitamínů.
Ingredience
Nejprve si očistěte a omyjte bílé hlávkové zelí. Poté jej ostrým nožem nakrájejte na tenké nudličky a vložte do hlubší mísy. K němu dále přidejte najemno nasekaný čerstvý kopr, nahrubo nastrouhanou loupanou bramboru, dvě vajíčka, ochuťte mletou sladkou paprikou, solí, koriandrem, přisypte hladkou mouku a pečlivě všechny suroviny promíchejte v homogenní hmotu.
Smažení zelné placky a její servírování
Nyní si k ruce vezměte prostornější pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte do ní trochu slunečnicového oleje. Ten rozprostřete po celé ploše, a nakonec vložte těsto se zelím. Placku smažte deset minut z každé strany dozlatova (s poklicí).
Nevíte si rady, jak efektivně placku obrátit? Položte na ní plochý talíř a pánev jednoduše obraťte. Hotový pokrm podávejte ideálně teplý s oblíbenými dochucovacími dipy a omáčkami. Vhodný bude nejen kečup, ale také třeba tatarka či dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak lze zelnou placku vylepšit?
Ti, co se bez masa neobejdou, mohou do těsta přidat před smažením i nahrubo nastrouhanou oblíbenou uzeninu. Hodit se bude například libovější šunka nebo slanina. Skvělé chutě ovšem docílíte i s paprikovou klobáskou. Máte rádi sýr? Není problém ho také do pokrmu zakomponovat. Volte spíš ten tvrdší na strouhání, tj. čedar nebo eidam.