Zapečená kuřecí prsíčka v zakysané smetaně - postup přípravy
Kuřecí prsa mají tendenci se při vaření vysušovat. Když však vyzkoušíte tuto lahodnou kombinaci se zakysanou smetanou, rajčaty a sýrem, budete unesení výslednou chutí, a hlavně šťavnatostí pokrmu. Dopřejte si mimořádný oběd nebo večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete cibuli a nakrájíte ji najemno. Poté ji orestujte v hlubší pánvi na troše slunečnicového oleje. Cibule by měla pouze zesklovatět. Až bude hotová, přesuňte ji do mísy a promíchejte s kuřecími prsy pokrájenými na větší kostky.
Také nezapomeňte okořenit dle libosti solí, mletým pepřem, mletou sladkou paprikou a případně i grilovacím kořením. Vhodný bude i sušený česnek nebo ten lisovaný. Suroviny následně dobře promíchejte vařečkou a navrstvěte do zapékací misky.
Pečlivě rozprostřete po celém dnu a přelijte na závěr směsí zakysané smetany se strouhaným tvrdým sýrem. Na povrch poklaďte plátky omytého rajčete a dejte zapékat do trouby na 25 minut při teplotě 180 °C.
Servírování zapečených kuřecích prsou
Zapečená kuřecí prsa v zakysané smetaně podávejte teplá. Hodit se k pokrmu budou například opékané brambory, hranolky, vařená rýže, bulgur, kuskus, nebo i čerstvé pečivo dle libosti (bagetka, houska). Přejeme vám dobrou chuť. Z výše uvedeného množství ingrediencí nasytíte zhruba dva strávníky. Proto pokud máte početnou rodinu, vše znásobte.