Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medové řezy s karamelovým krémem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 65 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Medové řezy s karamelovým krémem - postup přípravy

Tyto lahodné řezy se hodí na každou oslavu nebo když má přijít návštěva. Chuť medového těsta společně s karamelovým krémem je dokonalá symfonie chutí a skvěle přijde vhod ke kafíčku nebo ovocnému čaji. 

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto:

Na krém:

Na polevu:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve si připravte medové těsto. Všechny sypké suroviny (mouka, cukr, soda) prosejete do mísy. Přidejte mokré přísady (rum, vejce, žloutek, med a máslo). Vypracujte si hladké těsto, které nechte odpočívat půl hodiny v lednici. 




Odležené těsto rozdělte na čtyři stejné díly. Každý kousek rozvalte na tenký plát o velikosti plechu, který máte k dispozici. Pláty pečte, na plechu vyloženém pečícím papíře, po dobu 8 minut, v předehřáté troubě na 200 stupňů a pečlivě sledujte, aby se nepřipálily. Upečené těsto nechte vychladnout.

Mezitím si připravte krém. Do mléka přimíchejte cukr, hladkou mouku, žloutky a vanilkový puding. Směs přiveďte k varu, aby vznikl hustý krém. Ten musí vychladnout při pokojové teplotě. Máslo vyšlehejte s rumem a postupně přidávejte krém, vše pořádně ušlehejte.

Připravte si také kondenzované karamelové salko. Pokud máte jen obyčejné salko, můžete ho před celým procesem pečení vložit do vodní lázně a vařit zhruba 1,5 – 2 hodiny. Hlídejte, aby konzerva byla vždy úplně potopená. 

Nyní si všechny ingredience sestavte. Začněte prvním plátem, který potřete polovinou vanilkového krému. 


Položte druhý plát a na ten naneste všechno karamelové salko.

Pak přiložte třetí plát těsta, natřete ho zbytkem vanilkového krému a pokládejte poslední plát. 

Na polevu si rozpusťte čokoládu na vaření ve vodní lázni. Hrnec si naplňte do poloviny vodou, na to položte misku, tak aby se lehce dotýkala vodní hladiny. Vložte do misky čokoládu a postupně míchejte, čokoláda se rozpustí. Dejte pozor, aby se voda nezačala vařit. Přidejte kousek másla. Poté čokoládovou polevu nalijte na hotovou buchtu. 

Neúplné okraje odřízněte a buchtu nakrájejte na čtverečky.

Řezy jsou vynikající druhý den, kdy trošku zvlhnou a rozplývají se.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů