Šťavnaté kuřecí nugetky - postup přípravy
Chystají se k vám hosté na narozeninovou oslavu či jinou příležitost? Pak jim připravte skutečně lahodnou chuťovku v podobě šťavnatých kuřecích nugetek. Všichni si je budou chtít přidat. Tato dobrota se hodí k jakémukoliv pečivu nebo klidně i k hranolkům.
Ingredience
Nejprve si kuřecí prsa pokrájejte na menší kousky. Poté v misce promíchejte zakysanou smetanu spolu s mletým pepřem, sladkou paprikou a solí. Do směsi následně vložte kuřecí maso a nechte marinovat asi dvacet minut. Dále si v sekáčku rozdrťte kukuřičné lupínky najemno a promíchejte je s nahrubo strouhaným tvrdým sýrem.
Nyní marinované kuřecí kousky obalujte důkladně ve strouhance se sýrem a porce pokládejte na plech s pečícím papírem. Pokrm dejte péct do trouby na půl hodiny při teplotě 200 °C. Maso je možné samozřejmě i smažit v rozpáleném slunečnicovém oleji. Tato varianta však není tak zdravá jako pečená.
Upečené kuřecí nugetky podávejte například s čerstvou rozpečenou bagetkou, bílým chlebem, houskou, rohlíkem a podobně. Možné je doplnit jídlo i o smažené hranolky, krokety či bramborovou kaši. Hodit se bude k porci rovněž sladký i pálivý kečup, tatarská omáčka, majonéza, barbecue omáčka a podobně. Přejeme vám dobré chutnání.
Tipy na závěr
Kuřecí prsa je možné nakládat i do hustého bílého jogurtu s kořením dle preferencí. Chutné budou v marinádě mimo jiné čerstvé bylinky jako koriandr, petrželka nebo třeba bazalka. Místo kukuřičných lupínků lze použít k obalování také klasickou strouhanku.