4 snadné recepty na lahodnou domácí majonézu - postup přípravy
Majonéza se hodí téměř ke každému masovému ale i bramborovému pokrmu. Oceníte ji především ke grilovaným steakům všeho druhu. Tahle studená omáčka prostě nikdy neomrzí. Naučte se ji připravit sami a inspirujte se jedním ze čtyř snadných receptů. Domácí je daleko lahodnější.
1. recept
2. recept
3. recept
4. recept
1. recept
Ve vyšší míse si vyšlehejte tyčovým mixérem nebo metličkou vejce spolu se solí a cukrem dle chuti. Také přidejte plnotučnou hořčici a postupně vlévejte při mixování i slunečnicový olej. Nakonec dochuťte domácí majonézu citronovou šťávou a máte hotovo.
2. recept
Do vyšší mísy si vlijte mléko a začněte jej mixovat. Postupně během procesu vlévejte opatrně slunečnicový olej. Až hmota zhoustne, doplňte do směsi i plnotučnou hořčici, citronovou šťávu a sůl dle chuti. Majonézu uchovávejte ve sklenici v lednici.
3. recept
Ve vyšší odměrce nebo míse rozmixujte plnotučnou hořčici spolu s vařeným žloutky. Poté přidejte dle chuti mořskou jemnou sůl a také zakysanou smetanu. Mixujte do hladka a podávejte omáčku k oblíbenému masu.
4. recept
Ve vyšší nádobě si rozmixujte žloutky spolu s cukrem a solí dle chuti. Poté přilijte i ocet a postupně slunečnicový olej (tenkým proudem). Suroviny šlehejte do té doby, než se propojí a vznikne bílá hustá omáčka. Majonézu skladujte v lednici a použijte nejen k ochucování pokrmů, ale třeba i k přípravě kynutých či piškotových těst.