Zebrované muffiny - postup přípravy
Chystáte narozeninovou oslavu, nebo jste jen dostali chuť na sladké? Pak si upečte zebrované muffiny, které ocení jak dospělí, tak i ti nejmenší. Jíst je můžete ke snídani, na svačinu i při odpolední kávové siestě.
Ingredience
Začněte tím, že si vyšleháte ve středně hluboké míse vejce s krystalovým cukrem. Poté přidejte prosátou polohrubou mouku, změklé máslo, zakysanou smetanu, jedlou sodu a vypracujte hladké polotekuté těsto. To rozdělte na dvě stejně objemné části. Druhou půlku ochuťte kakaovým práškem a řádně propojte metličkou.
Nyní si k ruce vezměte formu na muffiny, vymažte ji máslem, případně vysypejte moukou či strouhankou (použít lze i košíčky z pergamenu) a po lžících střídavě vlévejte do otvorů smetanové a kakaové těsto. Tak vznikne po upečení tzv. zebrování. Vše vložte do trouby a pečte asi 50 minut při teplotě 150 °C. Hotové muffiny vyjměte, nechte zchladnout, a nakonec vyklopte z formy anebo ponechte v papírových košíčkách.
Upečené zebrované muffiny podávejte například posypané moučkovým cukrem. Hodit se však bude na povrchu i čokoládová poleva různého druhu. Pakliže budete chtít vytvořit populární cupcakes, můžete na korpus nanést cukrářským sáčkem nadýchaný krém z mascarpone a šlehačky nebo jiný dle chuti a preferencí. Možno je ozdobit nanesenou náplň čerstvým ovocem, čokoládovým drobením, mletými lískovými i vlašskými oříšky, strouhaným kokosem či nadrcenou hořkou čokoládou. Přejeme vám dobré chutnání.