Osvěžující smetanový dezert s ovocem - postup přípravy
Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny, avšak přesto byste rádi pro své blízké připravili něco dobrého na zub? Pak rozhodně neuděláte chybu s nepečeným smetanovým zákuskem, který je plný čerstvého a osvěžujícího ovoce.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete banán a pokrájíte ho na plátky. Poté jej v míse pokapejte trochou citronové šťávy a vložte do formy na bábovku (ideálně silikonové). Dále si očistěte i kiwi, jahody, mango a všechny druhy ovoce nakrájejte na menší kousky. Nakonec je přidejte k banánu a promíchejte. Pak už zbývají jen borůvky, které pouze omyjete vodou a vhodíte k ovocné směsi.
Příprava smetanového krému a kompletace dezertu
V další fázi si rozmíchejte v menším rendlíku želatinu v prášku spolu se studenou vodou a směs zahřejte na středním plamenu. Až bude tekutá, vlijte ji do zakysané smetany, kterou jste předtím ochutili krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem.
Výsledný krém nakonec nalijte na ovoce ve formě na bábovku, přikryjte fólií a dejte do lednice tuhnout na několik hodin.
Servírování smetanového dezertu s ovocem
Řádně ztuhlý smetanový dezert s čerstvým ovocem vyjměte z lednice a ozdobte dle libosti karamelovou omáčkou a také loupanými a naplátkovanými mandlemi. Podávejte naporcované na stejně široké pláty. Hodit se bude k zákusku třeba šálek kvalitní kávy, bylinkový a ovocný čaj, nebo mléčný koktejl a kakao. Přejeme vám dobrou chuť.