Jemné langoše bez droždí - postup přípravy
Pokud miluje vaše rodina stánkové langoše, určitě je potěšíte, když jim připravíte ty domácí! Jsou totiž daleko jemnější a chutnější než ty kupované. Pochutnat si na nich můžete třeba s lisovaným česnekem, kečupem a strouhaným sýrem.
Těsto
Doplňky
Začněte tím, že si v míse rozmícháte v bílém jogurtu sůl, krupicový cukr, jedlou sodu a nakonec i prosátou hladkou mouku. Ve výsledku byste měli vypracovat vláčné homogenné těsto. To na pomoučeném vále nařežte na několik stejně velkých kousků.
Tvoření a smažení langošů
Z jednotlivých kousků těsta následně vyválejte tenčí pláty. A nakonec si v pánvi rozpalte slunečnicový olej a langoše na něm smažte dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte okapat na papírových utěrkách od přebytečného tuku.
Servírování smažených langošů
Hotové langoše ihned servírujte. Nejlepší jsou totiž ještě teplé. Ochutit je můžete nejen sýrem, kečupem a česnekem, ale také zakysanou smetanou. Výtečné ovšem budou i na sladko s marmeládou či džemem. Dobrou chuť.
Různé variace langošů
Pokud budete chtít připravit speciální langoše, můžete do těsta zakomponovat před smažením i jemně nasekané čerstvé bylinky (petrželku, pažitku apod.) anebo i nahrubo strouhanou libovou šunku a tvrdý sýr. A ještě jeden malý tip na závěr: místo přírodního jogurtu lze použít na přípravu těsta i zakysanou smetanu.