Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená dýně se smetanou, sušenými švestkami a rozinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečená dýně se smetanou, sušenými švestkami a rozinkami - postup přípravy

Pokud pátráte po jednoduchém receptu na rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte postup na zapečenou dýni se sušenými švestkami a rozinkami, která se díky přidané smetaně doslova rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do jedné misky vložte sultánky a do druhé sušené švestky. Obě misky zalijte vroucí vodou a nechte odstát. Nyní oloupejte dýni a nakrájejte ji na plátky. Dýni vložte do hrnce a zalijte vodou, přiveďte ji k varu a vařte přibližně 10 minut, dokud dýně nezměkne.

2. KROK

Sušené švestky nakrájejte do kostičky a vložte je do máslem vymazané zapékací mísy. Uvařenou dýni sceďte a rovnoměrně ji rozprostřete na švestky. Dýni následně posypte rozinkami. 

3. KROK

V misce vyšlehejte vejce, přidejte do něj smetanu, sůl a cukr a vše dobře promíchejte. Touto směsí polijte dýni v zapékací míse po celém jejím povrchu. 

Tip: Nemáte-li po ruce smetanu, můžete ji nahradit mlékem.

4. KROK

Takto připravenou dýni vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C po dobu 30 minut. Zapečenou dýni se sušenými švestkami můžete podávat ihned po upečení. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů