Vepřové kotletky zapečené s rajčaty, cibulí a mozzarellou - postup přípravy
Preferujete z masových pokrmů zejména vepřové kotletky nebo vepřovou panenku? Pak vám jistě udělá radost tento skvělý a jednoduchý recept, díky kterému připravíte dokonalý oběd anebo večeři pro celou rodinu. V kombinaci s cibulí, majonézou, rajčaty a mozzarellou získáte lahodný pokrm!
Ingredience
Nejprve si vepřové maso pokrájejte na stejně silné plátky. Poté povrch z obou stran mírně nařízněte nožem do mřížky. Kotletky dále osolte a opepřete dle chuti a vyskládejte je na plech s pečícím papírem.
Následně pokračujte tím, že si oloupete a nakrájíte na tenké půl měsíčky cibule. Ty pak v míse promíchejte spolu s majonézou. Směs dejte chvíli stranou.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Také si připravte marinádu na maso z bílého jogurtu, sladkého kečupu a plnotučné hořčice. Tuto směs pak rovnoměrně natřete na masové plátky.
Následně navrstvěte na kotletky plátky omytého rajčete, trochu cibulové směsi, plech překryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 50 minut při teplotě 200 °C. Ke konci alobal odstraňte, maso překryjte pláty mozzarelly a dopékejte do té chvíle, než se sýr rozpustí a mírně zezlátne.
Servírování zapečených vepřových kotletek
Hotový pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte třeba s vařenými bramborami omaštěnými máslem. Hodit se však bude k vepřovým kotletkám s rajčetem, mozzarellou a cibulí i čerstvé pečivo typu bagetka anebo bramborové hranolky. Přejeme vám dobrou chuť.