Bramborová omeleta za 5 minut - postup přípravy
Bramborová omeleta je na přípravu velice snadná a chutná dokonale. Skvěle se hodí třeba na odpolední svačinu či rychlou večeři. Se sýrem a čerstvou petrželkou vám dozajista zachutná. Je šťavnatá i vydatná.
Ingredience
Nejprve si pečlivě oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Následně z nich vymačkejte rukama přebytečnou šťávu a přeneste do jiné misky. Dále si nasekejte najemno čerstvou omytou petrželku a smíchejte ji s vejcem, solí a případně i pepřem.
Smažení bramborové omelety
Nyní si k ruce vezměte větší pánev a rozehřejte na ní trochu slunečnicového oleje. Pak na dno rozprostřete polovinu nastrouhaných brambor a dle potřeby je osolte i opepřete.
Na brambory rovnoměrně naneste také vejce s petrželkou a poklaďte plátkový sýr. Vše překryjte druhou polovinou strouhaných brambor a smažte pod poklicí dozlatova. Po pár minutách placku obraťte pomocí talíře na druhou stranu a dopékejte stejně tak.
Servírování bramborové omelety se sýrem a petrželkou
Hotovou bramborovou omeletu vyklopte na talíř, pokrájejte na menší kousky a podávejte třeba s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se však bude i jakákoliv oblíbená uzenina i nakládaná anebo čerstvá zelenina typu okurky, cibulky, paprika, rajčata a podobně. Přejeme vám dobré chutnání.
Jak omeletu z brambor vylepšit?
Pokud máte rádi i sušené bylinky nejrůznějších druhů, můžete je k přípravě bramborové omelety taktéž použít. Skvělý bude například majoránka, bazalka, libeček, koriandr anebo oregano. Milovníci masa a uzenin mohou zase použít plátky oblíbeného salámu.