Pečené papriky s česnekem a koprem - postup přípravy
Pečené papriky se mohou stát plnohodnotným vegetariánským jídlem. Ovšem podávat je můžete i jako zdravou a chutnou přílohu ke grilovanému anebo pečenému masu. Vyzkoušejte variaci s česnekem a koprem! Jistě vás uchvátí.
Ingredience
Začněte tím, že si papriky omyjete, osušíte papírovými utěrkami a pokladete v celku na velkou pánev, v které jste rozpálili trochu slunečnicového oleje.
Zeleninu opékejte a duste pod poklicí asi dvacet minut. Papriky nezapomeňte pravidelně obracet, aby se rovnoměrně opekly.
Po dvaceti minutách papriky opatrně vyjměte z pánve, očistěte od semínek a odstraňte slupku. Dužinu rozprostřete na talíř a pusťte se do vaření omáčky. Ve šťávě, kterou pustila paprika, rozmíchejte lisované stroužky česneku, vlijte také ocet, vsypte cukr, jemně nasekaný kopr, sůl dle chuti a vše důkladně promíchejte.
Omáčku nalijte na pečené papriky a podávejte buď samotné anebo třeba s čerstvým pečivem a dipem ze zakysané smetany.
Přejeme vám dobrou chuť.
Kromě výše uvedených surovin můžete samozřejmě použít k dochucení paprik i jiné. Hodit se bude třeba i čerstvá a jemně nasekaná bazalka, tymián, oregano, libeček, petrželka, jemně pokrájená chilli paprička a podobně. Výtečné pak budou papriky nejen opečené na pánvi, ale také ogrilované. Kromě česnekové omáčky lze pečenou paprikovou dužinu zalít pouze trochou olivového oleje a podávat. Je to zdravá lahůdka plná vitamínů. Dopřát si ji můžete klidně i při dietním režimu, aniž byste měli výčitky svědomí.