Rychlé zeleninové placky - postup přípravy
Receptů na zeleninové placky je vskutku požehnaně. Pokud se však rozhodnete pro ten následující, rozhodně nebudete litovat. Ve výsledku připravíte chutný a sytý pokrm, který si můžete dopřát nejen na svačinku, ale také k rychlé večeři.
Ingredience
Nejprve začněte přípravou základu na těsto. V míse si tedy vyšlehejte vejce se solí, cukrem a pak přilijte i kefír. Dále vložte zakysanou smetanu, jedlou sodu anebo kypřící prášek do pečiva.
Potom též sladkou mletou papriku, pepř dle chuti a nakonec vsypte i prosátou hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujte polotuhé těsto.
Dokončování zeleninového těsta
Dále si na pánvi rozpalte trochu slunečnicového oleje a na něm orestujte loupanou a nahrubo strouhanou mrkev společně s jemně nasekanou cibulí (taktéž oloupanou). Nakonec přidejte i omyté a najemno pokrájené hlávkové zelí, osolte dle potřeby a restujte ze všech stran při pravidelném míchání.
Zeleninu můžete dle potřeby podlít vodou, aby se nepřipalovala a lépe změkla. Hotovou směs po několika minutách odstavte a vložte k těstu. Vše vařečkou dobře propojte.
Smažení zeleninových placek a jejich servírování
Nyní si k ruce vezměte větší pánev a na ní rozpalte trochu oleje. Pak na dno pokládejte pomocí lžíce menší množství těsta a tvořte placky. Ty smažte dozlatova z obou stran. Podávejte dle libosti s jakýmikoliv omáčkami a dipy. Přejeme vám dobrou chuť.