V hrnci pečené kuřecí paličky - postup přípravy
Disponujete doma remoskou anebo multifunkčním hrncem? Potom můžete vyzkoušet jednoduchý recept na pečené kuřecí paličky s aromatickým kořením. Zachutnají nejen vám, ale i celé vaší rodině. Hodí se třeba k rychlému obědu.
Ingredience
Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. V míse si tedy smíchejte mleté chilli koření spolu s mletým pepřem, mletou sladkou paprikou, mletou kurkumou, solí, bílým jogurtem, rajským protlakem a slunečnicovým olejem.
Do směsi následně ponořte kuřecí paličky, které jste na kůži trochu nakrojili a důkladně promíchejte. V omáčce je nechte marinovat asi půl hodiny při pokojové teplotě.
Fáze pečení kuřecích paliček v remosce anebo v multifunkčním hrnci
Dále se k ruce vezměte remosku anebo multifunkční hrnec a ten vystelte kusem pečícího papíru. Na něj vyskládejte marinované kuřecí paličky a znovu je překryjte kusem pergamenu.
Okraje dobře utěsněte, nádobu přiklopte a pečte asi 20 až 30 minut. Poté pokrm zkontrolujte a přidejte k němu strouhané česnekové stroužky. Opět překryjte, přiklopte a dopékejte asi 25 minut (vždy záleží na typu nádoby).
Servírování pečených kuřecích paliček z remosky anebo z multifunkčního hrnce
Upečené kuřecí paličky vyjměte z nádoby a ihned konzumujte například s pečenými bramborami, s bramborovou kaší, s hranolky anebo s čerstvým pečivem typu bageta, rohlík, houska. Doplnit porci můžete třeba o studené omáčky a dipy dle preferencí. Hodit se bude kečup, tatarka, barbecue omáčka, hořčice, majonéza a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.