Zapečené cuketové kroužky - postup přípravy
Pokud jste si mysleli, že příprava cukety je zdlouhavá a náročná, pak vás dnes vyvedeme z omylu. Připravili jsme si pro vás jedinečný recept na zapečenou cuketu, který vás nadchne svou jednoduchostí i výsledným efektem. Hodí se perfektně jako předkrm, anebo jako zdravá svačinka na zobání k televizi, na domácí party nebo jako voňavé pohoštění pro přátele či kolegy v práci. Hotovo budete mít za pár minut a nestihnete rozdávat recepty.
Ingredience
Cukety dobře umyjte a osušte. Odkrojte špičky, ale slupku neloupejte. Cukety nakrájejte na středně silná kolečka.
Sto gramů tvrdého sýra, který máte rádi, nastrouhejte na jemném struhadle (můžete použít i hrubé, ale s jemně strouhaným sýrem se vám bude snáze pracovat).
Do misky vložte tři polévkové lžíce zakysané smetany. Vyklepněte ke smetaně jedno vajíčko, přidejte špetku soli a zasypejte mletým černým pepřem, případně dalším kořením, které máte rádi.
Oloupejte dva až čtyři stroužky česneku (podle toho, jak jsou velké, anebo podle vaší chuti) a prolisujte ho do smetanové směsi. Přidejte strouhaný sýr a všechny ingredience důkladně promíchejte do jednolité směsi.
Zapněte troubu, aby se rozehřála na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Vyskládejte na plech cuketové kroužky a na každý z nich přidejte trochu sýrové směsi tak, aby ležela přímo na cuketě. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 25 minut, dokud se sýr na povrchu nerozteče a nezezlátne.
Hotová cuketová kolečka přeneste na talíř a posypejte jemně nasypanou čerstvou petrželkou, koprem nebo pažitkou.
Dobrou chuť.