Úžasná večeře z hovězího masa hotová za 25 minut - postup přípravy
Tohle jídlo musíte vyzkoušet! Švédské masové kuličky v bílé omáčce podávané s vařenými bramborami, nakládanými okurkami a brusinkovým džemem nebo marmeládou je úžasný recept na rychlou večeři. Možná vám přijde podivné podávat maso s brusinkovým džemem, ale je to skutečně vynikající kombinace, kterou si jistě zamilujete.
Masové kuličky
Omáčka
Mleté maso dejte do hluboké mísy, přidejte sůl, muškátový oříšek, česnek, pepř, mleté nové koření, nasekanou petrželku, cibuli nadrobno, strouhanku a vejce. Směs důkladně promíchejte.
Vytvarujte masové kuličky.
Rozpalte olej v pánvi a smažte na něm kuličky asi 15 minut po obou stranách na středním ohni.
Poté dejte kuličky do čisté misky a vyčistěte pánev.
Do stejné pánve dejte mouku a opečte ji, dokud lehce nezhnědne.
Přidejte máslo a důkladně ho promíchejte s moukou.
Postupně můžete přidat hovězí vývar a neustále dobře míchat, aby v něm nezůstaly žádné hrudky. Přidejte hořčici, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Znovu promíchejte.
Přidejte smetanu a vařte omáčku, dokud nezhoustne.
Přidejte masové kuličky a vařte asi 3 minuty.
Nakonec je můžete posypat trochou nasekané petrželky. Pokrm můžete podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami, solenými okurkami a brusinkovým džemem.