Vyzkoušejte dort Albinita s lahodným medem a krémem - postup přípravy
Dort Albinita je také nazýván medovým dortem. Jedná se o jeden z dezertů, se kterými potěšíte děti i návštěvu a můžete zavzpomínat na medovníky z dětství. Kombinace těsta s karamelovou příchutí, vanilkové krupice a kyselé marmelády je jedinečná a potěší vaše chuťové pohárky. Dobrou zprávou je, že je jeho příprava velmi jednoduchá a můžete si jednotlivé složky připravit i týden před jeho sestavením, což je ideální na svátky, kdy máte spoustu práce.
Těsto
Krém
Do hrnce dejte máslo, med, cukr a mléko. Nechte suroviny na mírném ohni povařit a spojit.
Počkejte, až bude směs karamelizovat. Dávejte si pozor, abyste to nepřehnali, jinak bude směs hořká a tvrdá. Odložte karamel a nechte ho vychladnout.
Nemusí být ale zcela studený. Přidejte vejce, mouku a jedlou sodu. Propracujte těsto, dokud nevznikne kompaktní směs, která se nebude lepit na ruce.
Těsto rozdělte na čtyři stejné části. Části rozválejte přímo na pečicí papír, protože se jinak s těstem poměrně těžko pracuje.
Takto to bude nejjednodušší. Papír přeneste na plech a upečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 10-15 minut. Po upečení budou velmi křehké, takže je nechte nejdříve zcela vychladnout a poté je vyndejte z plechu.
Mléko s krupicí dejte do hrnce na mírný oheň. Vařte, dokud nezhoustne a neustále míchejte. Odložte a nechte vychladnout. Zakryjte fólií. Zvlášť smíchejte máslo s moučkovým cukrem, přidejte vanilku a poté krupici s chlazeným mlékem. Zapracujte do směsi.
Nyní jen dort sestavte. Na první část těsta dejte polovinu krému. Položte druhý plát těsta a zakryjte ho marmeládou.
Nyní dejte třetí plát těsta a naneste druhou polovinu krému a zakryjte poslední částí těsta.
A máte hotovo! Teď už jenom dezert nakrájet a podávat.
Dobrou chuť.