Nadýchaný koláč s příchutí tiramisu, který připravíte během chvilky - postup přípravy
Tiramisu je velmi oblíbený italský dezert, který miluje mnoho lidí po celém světě. Skvělou zprávou je, že si ho můžete připravit ve vlastní kuchyni a dokonce ve tvaru klasické bábovky, kterou všichni velmi dobře známe. A ještě lepší zprávou je, že je příprava velmi jednoduchá a zvládne ji úplně každý. Budete potřebovat jen základní suroviny a trochu času.
Ingredience
Vejce rozklepněte do mísy a přidejte cukr. Vmíchejte olej, mascarpone a dobře promíchejte. Ke konci přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou.
Nalijte do formy polovinu těsta. Zbylé těsto smíchejte s rozpuštěnou kávou, kakaovým práškem a rumovou esencí. Nalijte do formy na bílé těsto.
Formu vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečte po dobu 40 minut. Na konci proveďte test párátkem, abyste měli jistotu, že je dezert skutečně upečený. Nechte formu vychladnout a poté z ní vyklepněte dokonalý dezert.
Horní část můžete posypat moučkovým cukrem nebo kakaem. Věřte, že se jedná o nejlepší dezert pro všechny návštěvy, ale skvěle se hodí také během víkendu jako snídaně nebo svačinka pro rodinu. Chutnat bude nejlépe ke kávě nebo čaji.
Přejeme dobrou chuť a příjemné chvilky s rodinou a přáteli!