Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pizza s korpusem ze strouhaných kuřecích prsíček

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pizza s korpusem ze strouhaných kuřecích prsíček - postup přípravy

Existuje mnoho důvodů, proč si dopřát pizzu, jejíž základ netvoří mouka a voda, ale kuřecí maso. Tak za prvé chuť. Za druhé třeba alergie na lepek. A za třetí výživová hodnota. Ještě nikdy jste nejedli takhle zdravou proteinovou pizzu, ze které se rozhodně netloustne. Zkuste ji sami a uvidíte. Je skvělá!

Ingredience pro:
4 porce

Korpus

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Kuřecí prsíčka v celku vložte přes noc do mrazáku, aby důkladně zmrzly a ztuhly. Druhý den je vyjměte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Díky tomu, že je maso zmražené, to půjde snadno a hladce.

2. KROK

Když je maso nastrouhané, vložte ho do hlubší misky a přidejte k němu koření, tzn. půl lžičky hrubě mletého černého pepře a po jedné lžičce soli a sušených bylinek, které máte rádi. My jsme použili oregano, sušenou petrželku, koriandr a tymián. Nakonec vyklepněte ke směsi také jedno vajíčko a nejlépe ručně vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Na jemné struhadle nastrouhejte parmazán a asi půl hrnku ho přidejte k masové směsi. Přidejte ještě dvě polévkové lžíce strouhanky (může být i bezlepková) a znovu velmi dobře promíchejte. Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem, vložte na něj trochu masové směsi a stěrkou ji rozetřete do tenké kulaté placky. Tu pak vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte ji 15 až 20 minut dozlatova.

4. KROK

Poté, co se masový korpus na pizzu upeče, vyjměte ho z trouby a jeho povrch celý potřete rajčatovou omáčkou (nejlepší je samozřejmě domácí, ale použijte kteroukoliv budete mít k dispozici). Důležité je to s rajčaty nepřehánět. I když jsou dobrá, příliš velká vrstva by výsledku uškodila. Na omáčku rozprostřete sýr, rajčata, salám, olivy, papriku a cibuli (anebo jakékoliv jiné suroviny, které máte na pizze rádi) a vraťte ji zpátky do trouby zapéct na dalších 15 minut. Pak už stačí jen naporcovat a užít si tu báječně šťavnatou chuť. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů