2 nejrychlejší recepty na chutný oběd pro uspěchané kuchaře - postup přípravy
Vaření nemusí být nutně jen o složitých luxusních receptech ve stylu soutěže MasterChef. Ve skutečnosti jde hlavně o to, udržet svůj žaludek plný za chuťově a nutričně přijatelných podmínek. A to není nijak složité. Níže najdete dva jednoduché recepty, které využijete vždy, když nemáte času nazbyt. Koneckonců, na luxusnější menu se můžete zastavit do restaurace.
Vaječná omeleta s tuňákem
Fazole s vejci a chilli
Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a když je horká, vsypte do ní osmažit cibulku dorůžova. Mezitím otevřete tuňákové konzervy, případně z nich slijte nálev a maso vyklopte do misky, kde ho rozdělte na co nejmenší kousky. Když je cibulka osmažená, vsypte k ní tuňáka, promíchejte a chvilku společně restujte.
Petrželovou nať omyjte pod proudem vody a osušte ji papírovými utěrkami. Strhejte lístky z tuhých stonků, které si uchovejte stranou, až budete připravovat zeleninový vývar. Lístky pak nasekejte najemno a vložte je do hluboké misky. Vyklepněte k petrželce šest vajíček, směs osolte a opepřete a vidličkou vše důkladně rozšlehejte.
V pánvičce rovnoměrně rozprostřete tuňáka s cibulí a zalijte je rozšlehanými vajíčky. Promíchejte, přiklopte pokličkou a na mírném ohni zahřívejte asi 4 minuty, dokud omeleta neztuhne. Po dosmažení ji opatrně vyjměte z pánve, rozkrájejte na trojúhelníčky a podávejte.
Půlku cibule nasekejte najemno. Rozpalte pánev s trochou oleje a osmažte na ní cibuli dozlatova. Fazole slijte z nálevu, propláchněte a vsypte do pánve k osmažené cibuli. Vyklepněte vajíčka do misky, přidejte sůl, pepř a chilli a vše důkladně rozšlehejte. Vajíčka pak nalijte do pánve k fazolím a za stálého míchání smažte, dokud vejce neztuhnou. Pak odstavte z kamen a ihned podávejte s pečivem či čerstvou zeleninou.