Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

3 recepty na silvestrovské chuťovky z toastového chleba

3 recepty na silvestrovské chuťovky z toastového chleba - postup přípravy

Podle následujících receptů si můžete na Silvestra připravit hned tři různé sendviče z toastového chleba. Pochutnejte si na zajímavých dobrotách, které připravíte za pár minut.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Bruschetta se šunkou, sýrem, rajčaty a salátem (1 porce)

Tuňákový sendvič s artyčokem a zeleným pepřem (6 porcí)

Sýrová bruschetta Brie s jahodami, medem a mandlemi (1 porce)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bruschetta se šunkou, sýrem. rajčaty a salátem 

1. Chléb potřete majonézou. Salát omyjte a rozkrojte jeden jeho list na půl. Polovinu salátu dejte na majonézu a přikryjte jej polovinou kolečka rajčete, které jste předtím omyli.  

2. Na rajče dejte kolečko okurky. Na párátko napíchněte srolovanou polovinu plátku šunky a polovinu plátku sýra. Párátkem následně propíchněte všechny ingredience na chlebu, včetně něj. 

2. KROK

Tuňákový sendvič s artyčokem a zeleným pepřem

1. Do vody dejte vařit vejce na 10 min a poté na sebe položte tři krajíce chleba, které nakrájejte je na 4 stejné čtverce. Do mísy vložte tuňáka z konzervy bez nálevu a rozmačkejte jej pomocí vidličky. 

2. Nyní omyjte a nakrájejte papriku na drobné kostičky a přidejte ji do mísy k tuňákovi. Po uvaření vejce oloupejte a nastrouhejte jej nadrobno do mísy k tuňákovi. 

3. Směs v míse ochuťte oreganem, sušeným česnekem a majonézou. Všechny ingredience důkladně promíchejte a začněte zdobit chlebíčky. 

4. Na jeden čtvereček umístěte 2 lžičky připravené tuňákové směsi a přikryjte ji druhým čtverečkem z chleba. Vytvořte sendvič, jehož okraje uhlaďte nožem.

5. Na párátko napíchněte artyčok s listem rukoly a kouskem červené papriky a párátko následně zapíchněte do připraveného sendviče z toastového chleba. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.

3. KROK

Sýrová bruschetta Brie s jahodami, medem a mandlemi 

1. Chléb opečte a nechte jej vychladnout. Na něj položte plátek sýra Brie a nakrájejte jahodu na tři tenké plátky. Ty roztáhněte do stran a položte je na sýr. 

2. Vše zalijte lžičkou medu, posypte nasekanými plátky mandlí a ozdobte lístkem máty. 

Poznámka: Lístek máty dodá jednohubce z toastového chleba svěží nádech.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: DarixLAB

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů