5 tipů na snídaně z ovesných vloček - postup přípravy
Ovesné vločky obsahují komplexní sacharidy, jejichž trávení trvá dlouho. Díky tomu po takové snídani vydržíte v pohodě nejíst až do oběda, což se hodí při redukčních dietách, a také vás to osvobodí od nutkavých myšlenek na jídlo. Zde je 5 skvělých receptů, které vám pomohou ovesné snídaně zařadit do svého jídelníčku.
Borůvkové vločky
Vločky à la banán v čokoládě
Vločky à la jablkový koláč
Vločky à la Piña Colada
Vločky s džemem a arašídovým máslem
Borůvkové vločky
1. Ovesné vločky vsypte do misky, přidejte k nim celé borůvky a chia semínka. Vše zalijte mandlovým či jiným vaším oblíbeným mlékem.
2. Do směsi vloček, borůvek a mléka přidejte řecký nebo jiný bílý jogurt a vše oslaďte javorovým sirupem, medem nebo jiným oblíbeným sladidlem.
3. Přísady důkladně promíchejte, nalijte je do skleničky a vložte alespoň na 4 hodiny nebo lépe přes noc do lednice, aby se vločky a chia semínka nasákly vlhkostí a nabobtnaly. Hotový pohárek ozdobte borůvkami a plátky mandlí a podávejte.
Vločky à la banán v čokoládě
1. V misce rozmačkejte vidličkou půlku banánu na kaši. Přisypejte ovesné vločky a špetku soli a vše zalijte mandlovým či jiným mlékem.
2. Do směsi přidejte kakaový prášek, chia semínka a řecký jogurt. Podle chuti oslaďte javorovým či jiným sirupem a promíchejte dohladka.
3. Směs nalijte do skleniček, nechte přes noc nabobtnat, ozdobte plátky banánu, posypejte strouhanou čokoládou a podávejte.
Vločky à la jablkový koláč
1. Polovinu jablka zbavte jádřince a nastrouhejte ho najemno.
2. Jablko dejte do misky spolu s ovesnými vločkami a špetkou soli, přidejte skořici a chia semínka a vše zalijte mandlovým či jiným mlékem a řeckým jogurtem.
3. Směs oslaďte medem a promíchejte dohladka. Přelijte ji do skleničky, vložte přes noc odležet do lednice, ozdobte nasekanými ořechy a podávejte.
Vločky à la Piña Colada
1. Ovesné vločky promíchejte s chia semínky a strouhaným kokosem. Přidejte čerstvý krájený ananas a vše zalijte mlékem, jogurtem, medem a vanilkovým extraktem.
2. Promíchejte dohladka, přelijte do skleničky a nechte přes noc uležet v lednici. Na druhý den ozdobte pohárky pár kousky ananasu, posypejte kokosem a podávejte.
Vločky s džemem a arašídovým máslem
1. Ovesné vločky smíchejte se solí, chia semínky a přírodním arašídovým máslem. Přidejte ovocný džem dle svého výběru a vše zalijte mlékem a řeckým jogurtem.
2. Ingredience promíchejte do hladké konzistence. Přelijte je do skleničky a nechte přes noc odležet v lednici.
3. Druhý den ozdobte vločky trochou arašídového másla a nasekaných arašídů a podávejte.