Americká plněná pizza z pánve - postup přípravy
S tímto receptem je konec všem výmluvám, že si pizzu nemůžete připravit sami doma, protože nemáte troubu. Tato pizza je jednoduchá na přípravu, plněná sýrem a zvládnete ji připravit pouze na pánvi s pokličkou.
Ingredience
Do větší mísy dejte odměřenou hladkou mouku. Přisypte sůl a udělejte do mouky malý důlek. Do něj vsypte cukr a rozdrobte pekařské droždí. Zalijte vlažnou vodou (nesmí být horká), promíchejte a přidejte olivový olej. Pak vše promíchejte spolu s moukou, zpočátku vám to půjde vařečkou, poté můžete použít i ruku. Mělo by vám vzniknout nelepivé těsto. Vyklopte těsto na vál nebo pracovní plochu a rukama ho ještě chvíli hněťte, dokud těsto nebude úplně hladké. Vložte ho zpět do mísy a nechte hodinu až dvě kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Vykynuté těsto opět vyklopte na vál a prohněťte ještě asi minutu. Rozdělte ho na osm stejných dílků. Z každého dílku pečlivě vyválejte hladkou kuličku. Poté každou rozválejte válečkem na kulatou placku. Na jednu placku nasypte strouhaný sýr. Přiklopte druhou plackou a stiskněte okraje. Naplněnou placku ještě mírně rozválejte.
Na rozpálenou pánev na slabém ohni položte naplněnou placku a zakryjte pokličkou. Nechte asi deset minut opékat.
Poté placku otočte a vrchní stranu namažte rajčatovým protlakem. Posypte oreganem. Na placku naskládejte nakrájenou šunku, chorizo a nakrájenou cibuli. Znovu posypte strouhaným sýrem a nechte chvíli pod pokličkou, dokud se sýr nerozpustí. Hotovou pizzu položte na mřížku, aby lehce vychladla. Stejný postup opakujte i s ostatními plackami. Hotovou pizzu nakrájejte a můžete podávat.