Ananasové řezy zvané „Orgasmus“ - postup přípravy
Vynikající dezert s originálním názvem vás překvapí svou jemností, vláčností a dokonalým spojením chutí. O recept se s námi podělila paní Aneta Mühlhandlová.
Těsto
Krém
Dále
Ananasový kompot slijte do větší mísy. Ovoce z kompotu poté vhoďte do mixéru, rozmixujte ho a vlijte do mísy ke šťávě.
Do mísy přidejte vejce, cukr a posléze i směs mouky s kypřicím práškem, jedlou sodou a špetkou soli. Těsto důkladně promíchejte.
Menší plech s vysokým okrajem vymažte máslem a vysypejte ho hrubou moukou. Místo hrubé mouky lze použít také strouhaný kokos nebo mleté ořechy.
Těsto pečte asi 20–25 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. Poté korpus nechte zcela vychladnout.
Všechny ingredience na krém promíchejte ve větší míse. Vzniklým krémem poté potřete vychladlý korpus. Na závěr ho cik-cak ozdobte rozpuštěnou čokoládou a posypejte ořechy.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.