Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Antibakteriální čaj ze špenátu, celeru a citrónu + bonus

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Antibakteriální čaj ze špenátu, celeru a citrónu + bonus - postup přípravy

Pokud už jste slyšeli o účincích česneku a citrónu, pak vězte, že tento nápoj je ještě daleko mocnější. Zbavte své tělo veškerých nečistot s tímto chutným nápojem ze zelené zeleniny a jako bonus si uvařte detoxikační banánový čaj se šípkem.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Antibakteriální čaj z celeru a špenátu

Bonus: Banánový čaj se šípkem

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očistěte mladé listy řapíkatého nebo bulvového celeru a nakrájejte je na menší kousky (nezáleží na tom, který z nich použijete, oba dva mají velmi podobné účinky). Pokrájejte také listy špenátu, dvě omyté salátové okurky a jednu velkou mrkev.

2. KROK

Všechnu zeleninu vsypte do mixéru. Přilijte čerstvě vymačkanou šťávu z celého citrónu a 300 ml vody a vše rozmixujte na hladké pyré.

3. KROK

Rozmixovanou zeleninu slijte přes sítko vyložené kusem plátna a důkladně ji vymačkejte. Hotovou šťávu uložte do lednice a pijte 1 sklenici ráno před snídaní, abyste zbavili své tělo bakterií, virů nebo plísní a dalších patogenů. Je to také pořádná nálož vitaminů, kterou vaše tělo určitě ocení.

4. KROK

Bonusový recept: Banánový čaj se šípkem

1. Celé banány ve slupce vložte do misky a zalijte je 1,5 litrem vody. Přidejte 1 polévkovou lžíci jedlé sody, kterou nasypejte na povrch banánů, a zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené. K banánům přidejte také celý citrón. Ovoce pak nechte 15 minut máčet, abyste jej zbavili veškerých chemikálií a nečistot. Po uplynutí 15 minut ovoce důkladně opláchněte.

2. Do hrnce vsypte jednu polévkovou lžíci hřebíčku a dvě lžíce sušených šípků. Omyté banány i se slupkou nakrájejte na menší kousky (konce zahoďte) a vložte je do hrnce k hřebíčku a šípkům. Přidejte také na plátky pokrájený citrón, vše zalijte studenou vodou a na sporáku směs přiveďte k varu.

3. Na mírném ohni nechte směs ovoce a koření pod pokličkou probublávat 20 minut a poté ji nechte vychladnout. Slijte tekutinu přes sítko, abyste ji zbavili pevných částí, nalijte ji do uzavíratelné nádoby a uložte ji do lednice. Vydrží tam 3 až 4 dny.

4. Hotový čaj oslaďte lžící medu a užívejte 200 ml ráno před snídaní a večer po jídle, abyste doplnili vitaminy, posílili imunitní systém a očistili tělo od volných radikálů.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Meine leckere küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů