Argentinská kuřecí roláda „Matambre“ - postup přípravy
Kuřecí roláda na argentinský způsob je velmi dobré jídlo skvělé třeba s čerstvým chlebem nebo zeleninou. Díky jednoduché bylinkové směsi, kterou se maso potírá, a dalším ingrediencím má velmi originální, skvělou chuť.
Ingredience
Nasekejte si hrst petržele a česnek. Poté si nastrouhejte si sýr. Pokud máte sušená rajčata, která nejsou naložená v oleji, dejte je do místy a nalijte k nim horkou vodu, aby změkla. Uvařte 3 vejce natvrdo. Poté do jiné misky rozklepněte 2 čerstvá vejce a rozšlehejte je. Přidejte k nim petržel, česnek a sýr a promíchejte.
Kuřecí prsa naporcujte tak, aby vám vznikly plátky o cca stejné velikosti.. Na stole rozložte potravinářskou folii a rozložte na ni maso tak, aby se plátky mírně překrývaly a tvořily jednu obdélníkovou plochu. Přikryjte je druhou fólií a paličkou a válečkem je mírně naklepejte. Pak vrchní fólii odstraňte a maso osolte, opepřete a posypejte mletým chilli (lze vynechat).
Nakrájejte si mrkev na slabé proužky, půl červené papriky na proužky, sušená rajčata na menší kousky a vejce natvrdo na poloviny. Poté směs s petrželí naneste rovnoměrně na maso, jen na jedné straně nechte trochu volného místa. Na směs vyskládejte do řady vejce, poté i papriku, rajčata a mrkev.
Za pomoci fólie udělejte roládu a tu pak do ní zabalte. Roládu velmi utáhněte a rolujte, aby se utáhla a zhutnila. Její konce pak zavažte bavlněným provázkem. Zabalte roládu do další vrstvy fólie, utáhněte ji a zavažte. Poté roládu kolem dokola svažte provázkem.
Dejte roládu do hrnce se studenou vodou, postavte ji na sporák a přiveďte vodu k varu. Poté roládu vařte 1 hodinu na středním plameni. Následně ji nechte vychladnout. Až bude mít pokojovou teplotu, dejte ji na 8 hodin do lednice ztuhnout. Poté odstraňte provázek a fólii a servírujte.