Bajadera s ořechy a čokoládovou polevou - postup přípravy
Recept je výjimečný ve své chuti i přípravě. Postup nevyžaduje mnoho času ani použití trouby a dezert má zajímavou křupavou strukturu díky chutným výživným rozemletým ořechům.
Těsto
Poleva
Do hrnce vlijte studenou vodu a vsypte cukr a změklé máslo. Hrnec položte na plotnu a směs zahřívejte přibližně 3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí.
Zatím v robotu rozemelte ořechy najemno, máslovou směs sundejte z plotny a poté rozemelte na prášek také sušenky, které vmíchejte k ořechům.
Do suchých ingrediencí vlijte máslovou směs, vše zamíchejte a vytvořte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. Do jedné z nich vmíchejte kakaový prášek a tuto část těsta rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy vyložené pečicím papírem.
Na kakaové těsto rozprostřete světlou část těsta a povrch uhlaďte. V míse smíchejte čokoládu s olejem a rozpusťte ji ve vodní lázni. Následně polevou pokryjte celý povrch těsta v pekáči a nechte ji ztuhnout.
Poznámka: Olej dodá polevě krásnou lesklou konzistenci.
Dezert Bajadera podávejte nakrájený na podlouhlé obdélníky tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Tip: Čokoládové tyčinky můžete servírovat s oblíbeným ovocným džemem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ