Batátové šišky s mákem a malinami - postup přípravy
Batátové šišky jsou rychlý bezmasý pokrm, který je sladký a díky malinám osvěžující. Recept podle paní Jany Podolákové Burkartové zvládnou i začínající kuchaři.
Ingredience
Nejprve si připravte těsto. Batáty oloupejte, nakrájejte je na kousky a vařte je ve vodě 20–30 minut, doměkka. Následně je slijte a rozšťouchejte na kaší.
Batáty nechte pár minut volně chladnout a přidejte do nich mouku, krupici, máslo, vaječný žloutek a cukr. Z ingrediencí vymíchejte hladké těsto.
Poznámka: Bude-li těsto moc řídké, přidejte do něj víc mouky.
Těsto nechte 15 minut odpočívat a poté z něj vytvořte stejně velké šišky, které vařte v osolené vodě, na mírném plameni, 15 minut.
Tip: Batátové šišky jsou uvařené, jakmile vyplavou na hladinu. Pro jistotu některou z šišek po uvaření vyjměte, rozkrojte a ověřte si, zda je uvařená. Poté sceďte zbytek šišek.
Pokrm podávejte teplý s mákem, horkými malinami a moučkovým cukrem.
Tip: Na povrch batátových šišek můžete umístit několik lístků čerstvé máty. Pokrm bude vypadat veseleji a více svěže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.