Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bedly na smetaně s cibulkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bedly na smetaně s cibulkou - postup přípravy

Bedly patří mezi zdraví prospěšné houby, a to díky vysokému obsahu minerálů, proteinů, betakarotenu a kyseliny listové. Navíc obsahují flavonoidy, které mají silné antioxidační vlastnosti. Udělejte něco pro své zdraví a připravte si chutné bedly na smetaně paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a cibulku osmažte. Zatímco se cibulka smaží, očistěte klobouky bedel, osolte je, opepřete a ochuťte mletým kmínem. 

2. KROK

Následně bedly přidejte k cibulce a osmahněte je, z obou stran, do hněda. Jakmile bedly začnou tmavnout, přilijte do pánve smetanu.

3. KROK

Tip: Pokud máte rádi sladší omáčky, je možné přidat cukr a trochu octa. Bedly na smetaně pak chutnají ještě o něco zajímavěji.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů