Bedly na smetaně s cibulkou - postup přípravy
Bedly patří mezi zdraví prospěšné houby, a to díky vysokému obsahu minerálů, proteinů, betakarotenu a kyseliny listové. Navíc obsahují flavonoidy, které mají silné antioxidační vlastnosti. Udělejte něco pro své zdraví a připravte si chutné bedly na smetaně paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a cibulku osmažte. Zatímco se cibulka smaží, očistěte klobouky bedel, osolte je, opepřete a ochuťte mletým kmínem.
Následně bedly přidejte k cibulce a osmahněte je, z obou stran, do hněda. Jakmile bedly začnou tmavnout, přilijte do pánve smetanu.
Tip: Pokud máte rádi sladší omáčky, je možné přidat cukr a trochu octa. Bedly na smetaně pak chutnají ještě o něco zajímavěji.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.